Első kézből kaptunk tájékoztatást az elérhetőbb fogyasztóvédelemről szóló új törvénymódosításról


Első kézből kaptunk tájékoztatást az elérhetőbb fogyasztóvédelemről szóló új törvénymódosításról Dr. Kupecki Nóra alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkártól a 2023. május 15-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (P...

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Jog- és Államtudományi Karának Jogi Továbbképző Intézete és a Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület (FORE) és meghívására Dr. Kupecki Nóra asszony, alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár 2023. május 15-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az elérhetőbb fogyasztóvédelemről – a fogyasztóvédelem új irányairól tartott előadást az érdeklődő joghallgatók és a szakjogász képzésben résztvevő hallgatók és oktatók részére.

A rendezvényen Dr. Szabó István úr, a PPKE oktatási rektorhelyettese és Dr. Szalai Márta asszony, a PPKE Deák Ferenc Továbbképző Intézet vezetője köszöntötte az előadót. Mindketten hangsúlyozták a fogyasztóvédelmi ismeretek képzésekben való megjelenésének fontosságát. Dr. Kupecki Nóra helyettes államtitkár asszony előadásában ismertette a kormányzati fogyasztóvédelmi politika négy fő területét, bemutatta a folyamatban lévő Európai Uniós fogyasztóvédelmi jogalkotási folyamatokat és kitért az Országgyűlés által 2023. május 3-án elfogadott, az elérhetőbb fogyasztóvédelem érdekében szükséges törvények módosításáról szóló 2023. évi XX. törvénynek a  békéltető testületi eljárásra vonatkozó, 2024. január 1-jétől alkalmazandó új szabályainak bemutatására is.

Az előadást követően Dr. Gyulai-Schmidt Andrea asszony, egyetemi docens felhívta a figyelmet a PPKE Jog- és Államtudományi Karának Jogi Továbbképző Intézete által ősszel indítandó fogyasztóvédelmi szakjogász képzésre. Végül, a jelenlévők között nyílt, őszinte és jó hangulatú műhelybeszélgetésre került sor.

Képek