A Fogyasztóvédelmi Tanács megtárgyalta az új fogyasztóvédelmi jogszabálymódosító csomagot


Az Igazságügyi Minisztériumban (IM) 2023. március 27-i ülésén a Fogyasztóvédelmi Tanács (FT) megtárgyalta az „elérhetőbb fogyasztóvédelem érdekében szükséges jogszabályok módosításáról szóló javaslatcsomagot”

A javaslatcsomag nagyobb részt a békéltető testületek működésével, és a békéltető eljárással kapcsolatos módosításokat tartalmazó elemeit Dr. Salgó László Péter közigazgatási államtitkár mutatta be. Ezt követően az FT-on, mint a Kormány fogyasztóvédelemmel összefüggő döntéseit előkészítő konzultatív, véleményező, javaslattevő, érdekegyeztető fórumon az FT tagjai közül a szakmai érdekképviseleti szervezetek, a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó civil szervezetek, a békéltető testületek képviselői és a Pénzügyi Békéltető Testület képviselője ismertették a véleményezésre korábban már megküldött javaslatcsomaggal kapcsolatos észrevételeiket, amelyekre az IM közigazgatási államtitkára és Dr. Kupecki Nóra, az IM alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára válaszolt.

A FORE szakmai észrevételeit és módosítási javaslatait az ülésen Dr. Suhajda Zsuzsanna alelnök ismertette. Az FT ülése konstruktív egyeztetés kereteit biztosította a javaslatcsomagban tervezett intézkedésekkel kapcsolatos speciális szakmai szempontok megvitatásának.